Dyrekølle i weber kuglegrill


Køllen (ca 3 kg) lægges i pose med 1 dl rødvin, ½ håndfuld peberkorn, 3-4 fed knust hvidløg, lad det ligge sådan på køl 1-3 times tid.

Tænd grillen imens, -køllen skal grilles i et fad.
Ild/ovnfast fad, i fadet hældes 1-2 dl rødvin og 1 dl vand, samt 2 skiveskåret gulerødder, 2 løg i både, 1 grøntsags boullion terning, knus den ud over køllen.
Oven i fadet lægges køllen med kød-enden i fadet, ½ håndfuld groft salt, så lårbenet stikker udenfor. Hvis der ikke er plads på grille, så skær benet frit.
Placer fadet i grillen med indirekte varme ( side varme ), læg låget på med ventilations hullerne åbne.
Dyrekøllen steger under låget i 1 ½ times tid, tag derefter fadet, fonden hældes igennem en si, så er der til sovsen, tilsæt ½ piskefløde, jævnes med jævner og evt farves. Smages til med salt/peber.
Dyrekøllen kan lige vendes over kullene, så den bliver ”grillet” i overfladen.
Tilbehør:
Salat laves af revet rå rødkål med halve appelsin både, en håndfuld pinjekerner.
Hasselbagte kartofler groft saltet, kan laves på grillen sammen med dyrekøllen, skal på 1.1/4 før det er færdigt. Evt. en gang rødløg indkogt i ribena saft (se opsrkift længere nede).

Stege temperaturer:
Rådyr eller Dådyr er samme. 
Kerne temperatur måles med stegetermometer 
60-62 = Rødt 
65-70 = Rosa/Medium 
71-75 = Medium/gennemstegt 
Husk at hvis kødet trækker efterfølgende under folie/viskestykke,
i 20-30 minutter, stiger temperaturen 8-10 grader.

God appetit

COPYRIGHT  ©AMAGERJAGTFORENING 2012   |   ALL RIGHTS RESERVED

UPDATED 22/1-2020