Ingredienser til fire personer
Fasanbryst ca. 550 gram
Røget bacon ca. 200 gram
Kantareller 30 gram (tørrede eller tilsvarende i friske)
Æbler (søde) 3 stk.
Basilikum (frisk) håndfuld
Persille (frisk) håndfuld
Madlavningsfløde 18% ¾ liter
Mælk ¼ liter
Vand ¼ liter
Vildt & kantarelfond 2 spiseskeer
Tomatpuré 70 gram (lille dåse)
Ribsgelé 2 teskeer
Chilipulver ½ teske
Salt og peber efter smag
Jævning efter behov
Fremgangsmåde
Skær det røgede bacon i små tern, og svits det på en pande (dyb) indtil det er sprødt – læg herefter det røgede bacon på en tallerken
Skær fasanbrysterne i tynde strimler (på tværs af kødfibrene) og svits fasanbrystkødet på samme pande, indtil det er gyldent på overfladen –drys lidt salt og peber på – læg herefter fasanbrystkødet på en tallerken
Svits kantarellerne let på samme pande – læg herefter kantarellerne på en tallerken
Skrald æblerne, og skær dem i små tern, hvorefter de svitses, på samme pande, indtil de tager lidt farve – drys grofthakket basilikum og persille over, mens de svitses – læg herefter æblerne, basilikummen og persillen på en tallerken
Fløden hældes i den samme pande – tilsæt vand, mælk, vildt & kantarelfond, tomatpuré, ribsgelé og chilipulver – som varmes, indtil det små koger.
Tilsæt herefter fasanbrystkødet, det røgede bacon, kantarellerne og æblerne – lad det simre under låg i ca. 45 minutter – smag til med salt og peber og jævn til den ønskede konsistens
Tilbehør Retten kan serveres med kartofler, kartoffelmos, ris eller frisk pasta og selvfølgelig en god flaske vin eller øl