Gråand m/ flødesovs


4 portioner.


 

 

2 gråænder 
1 lille gulerod 
1 lille løg 
1 laurbærblad 
10 sorte peberkorn 
1 kvist timian 
50 g smør 
5 dl vand 
2,5 l piskefløde 
2 spsk ribsgelé eller tyttebærkompot.

Ænderne renses for rester af fjer og indmad og duppes tørre med køkkenrulle.

Skær gulerødderne i 1 cm tykke skiver og løget i kvarte.

Varm smørret i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri.

Tag dem op efter 5-8 min. og kom urterne i.

Når de har taget farve, hældes vand og krydderier i, skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låg på og lad det hele simre i 1 time.

Tag dem op, når de er møre og pak dem ind i alufolie.


Skyen passeres gennem en sigte i en ren gryde og koges ind.

Tilsæt fløden, smag til med ribsgelé, salt og peber og jævn evt. ekstra til passende konsistens.

 

Servér ænderne med pillekartofler, saucen og tyttebærkompot.