4 portioner.
2 gråænder
1 lille gulerod
1 lille løg
1 laurbærblad
10 sorte peberkorn
1 kvist timian
50 g smør
5 dl vand
2,5 l piskefløde
2 spsk ribsgelé eller tyttebærkompot.
Ænderne renses for rester af fjer og indmad og duppes tørre med køkkenrulle.
Skær gulerødderne i 1 cm tykke skiver og løget i kvarte.
Varm smørret i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri.
Tag dem op efter 5-8 min. og kom urterne i.
Når de har taget farve, hældes vand og krydderier i, skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låg på og lad det hele simre i 1 time.
Tag dem op, når de er møre og pak dem ind i alufolie.
Skyen passeres gennem en sigte i en ren gryde og koges ind.
Tilsæt fløden, smag til med ribsgelé, salt og peber og jævn evt. ekstra til passende konsistens.
Servér ænderne med pillekartofler, saucen og tyttebærkompot.