Ingredienser
2,5-3kg dyrekølle
Marinade
1 flaske rødvin
1 løg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
1 laurbærblad
1 fed hvidløg
10 hele peberkorn
6 hele stykker allehånde
Endvidere
Bacon
10-12 knuste enebær
salt
peber
7-8 dl bouillon
3-4 dl marinade
1-2 dl fløde
Dag 1
Læg den optøede kølle i et fad sammen med løg i både, gulerødder i mønter, blegselleri i strimler, laurbærblad, hvidløg, hele peberkorn, allehånde og hæld rødvinen over. Skær evt. køllen over i albueleddet, så kan den nemmere være i fadet. Lad så køllen med marinaden stå og trække i køleskab til næste dag. Vend den af og til, så alt kødet kommer i forbindelse med marinaden.
Dag 2
Tag køllen op og læg den i bradepanden. Krydder med knuste enebær, salt, peber og kom bacon over.
Brun køllen i ovnen ved 250C i ca. 15 min. Dæmp til 175C, Hæld siet marinade og bouillon ved. Lad herefter den stege mør i ca. 1½ time.
Sovs
Si stegeskyen ned i en gryde og bring i kog. Tilsæt fløde og jævn sovsen let.
Server evt. med porre/ananas salat og kartoffelbåde med skrald.